De Duin is een kunstmatig spiraalvormig schiereiland dat een gebied bestrijkt van Rotterdam via de Rijn-Maas-Schelde Delta tot aan de Nederlandse kustlijn. Het uitgebreide Masterplan omvat zowel infrastructuur als commerciële, industriele en residentiele gedeelten. Het is een initiatief van het Nederlandse Trust World Wide. Werelds leidende specialisten op het gebied van urbane planning en landwinning zijn ingehuurd om dit overweldigend complexe en innovatieve project te realiseren. De vorm van dit project is geïnspireerd op de beweging van plankton in de zee. De binnenste cirkel van de spiraal geeft onderdak aan de New Port of Rotterdam en combineert alle vormen van de leidende wereldhavens. Het residentiele westelijk gelegen deel van het nieuwe land krijgt een concept van een duinresort met luxueus uitgevoerde woonprojecten. De infrastructuur van De Duin is verborgen onder het zand. Vooruitlopend op de grote transitie van fossiele naar duurzame energiebronnen in de 22e eeuw, is de energie van De Duin voor het grootste deel olie-vrij. De Rotterdamse industrie zal worden verplaatst naar dit nieuw gevormde landschap. Het oude industriegebied zal worden omgevormd tot een groot financieel district.

De Duin bevat ongeveer 2 miljard kubieke meters zand en stenen. Op De Duin vindt u luxe hotels, moderne woningen en strandvilla’s, golfbanen en Europa’s grootste plezierhaven.

Het project ging van start in juni 2009 en de planning zal gereed zijn in oktober 2010. De bouw zal 15 tot 20 jaar in beslag nemen, maar zal veel eerder klaar zijn.

English ~ Dutch ~ sales@deduin.nl ~ Part of Rotterdam 21